Ock

Mevsimin ilk karı.

Ock

Gönül Belediyeciliği örneği sergileyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer' e teşekkürler.

Şenlik için uçurtmalar hazırlanmaya devam ediyor.

İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Kuyumuzu yaptırdık.

Mrt

Tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biri de Çanakkale Savaşı'dır. Çehreleri, renkleri, dilleri ve ırkları farklı, çeşitli milletlerden oluşan, insan selini andıran ordular, milletimizin üstüne yürümüş, Mehmetçiğin göğsüne bomba ve mermiler yağdırmıştır.
Dünya tarihi, metrekareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı ne görmüş ne de duymuştur.
Kahraman ecdadımız, bu öldürücü silâhların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine dini ve vatanı uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir. Çanakkale savaşı, kahraman ecdadımızın kanla yazdığı bir destandır.

Bu zaferin kazanılmasında büyük pay sahibi olan Gazi Mustafa Kemal'i ve aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı Ömer KARTAL  okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzu gezen Milli Eğitim Müdürümüze şube müdürümüz Sayın Murat GÖRMEZ de eşlik etti.  Okul müdürümüz Ertuğrul UZ ve Müdür yardımcımız Şevki GÜRSOY  okulumuzun ihtiyaçları ve okulumuzdaki uzaktan eğitim süreci hakkında bilgi verdiler.Bir süre öğretmenlerle sohbet eden müdürümüz, öğretmenlerin görüş öneri ve taleplerini dinledi.  Öğrencilerimizle yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürümüz özellikle pandemi kurallarına uymaları konusunda onlara tavsiyelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Şube Müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

"Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl;

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:

Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!"

MEHMET AKİF ERSOY

İstiklal Marşı; yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğünün, bayrak sevgisinin dile geldiği eşsiz şiirdir. Bizler de Özel İdare İlkokulu ve Ortaokulu olarak hem milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'a vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek hem de çocuklarımızda milli duyguları geliştirmek amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Okul panomuzu İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY temalı yazılar ve görsellerle süsledik. Derslerimizde Mehmet Akif ERSOY'un yaşam öyküsünü, edebi kişiliği ve eserlerini, İstiklal Marşı'nın yazılma, kabul edilme ve bestelenme süreçlerini anlattık. Ayrıca öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve yardımcı personelimizin katılımıyla İstiklal Marşı'mızı okuduğumuz bir video klip hazırladık.

Bu vesileyle başta milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu vatanın bize bırakılmasında emeği geçen her vatan evladını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

Uzaktan Eğitim sürecinde canlı derslere ulaşım amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen tableti öğrencimiz Aleyna BEKLEVİÇ'e müdür yardımcımız Şevki GÜRSOY takdim etmiştir. Öğrencimizin tabletini sağlıklı günlerde kullanmasını dileriz

Şbt

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, çocuklarımıza  İstiklal Marşı'mızı ve Mehmet Akif Ersoy'u daha iyi tanıtmak ve onlarda milli şuur oluşturmak amacıyla İstiklal Marşı'nı etkili ve güzel okuma yarışması düzenlenmiştir. Okulumuz öğrencilerinden Sümeyye ÇEVİKER okulumuzdaki elemede birinci olup ildeki yarışmada okulumuzu temsil ederek bizleri onurlandırmıştır. Sahne kullanımı, beden dili, ses tonu, vurgulama ve yorum gücü ile izleyenlerin beğenisini kazanan öğrencimizi gösterdiği başarıdan dolayı kutluyor, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.